Malibu- Domowy Likier Kokosowy

Przepis


Składniki:

1 szklanka spirytusu
20dag kokosu
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
pół puszki mleka skondensowanego niesłodzonego
1 1/2 szklanki mleka 3,2%

10 dag kokosu wsypujemy do słoika i zalewamy spirytusem,szczelnie zakręcamy i odstawiamy na co najmniej 4 dni (u mnie wiórki moczyły się 6 dni),codziennie wstrząsamy słoikiem.Gdy minie odpowiedni czas odcedzamy kokos na sitku,dokładnie gniotąc łyżką.Mleko 3,2% zagotowujemy z 10 dag kokosu i gorące odcedzamy(powinna zostać szklanka mleka),studzimy.
Spirytus miksujemy z puszką mleka słodzonego,połową mleka niesłodzonego i z przestudzonym mlekiem.Zlewamy do butelki i wkładamy do lodówki by się przegryzło.
Tym razem zrobiłam z mleka kokosowego i zwykłego 3,2% pół na pół,likier wyszedł jeszcze bardziej kokosowy,co uwielbiam.
@Anna
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤