Ciasto z kremem straciatella i truskawkami

Przepis


Składniki:
Biszkopt:
6 jajek
6 łyżek cukru
4 łyżki mąki pszennej
2 łyżki kakao
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Ale-raj
sól szczypta
Do napączowania:
100 ml soku z malin 100% Polska Aronia
Warstwa z galaretką:
2 galaretki truskawkowe
900 ml wody
400 g świeżych truskawek
Krem straciatella
500 ml kremówki
1,5 łyżki cukru pudru
1/3 szkl wody
3 łyżeczki żelatyny Ale- raj
100 g czekolady mlecznej
Polewa:
125 g margaryny
0,5 szkl cukru pudru
3 łyżki wody
3 łyżki kakao
Do posmarowania:
dżem truskawkowy
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤