Ciasto kruche jako babeczki

Przepis


Składniki:
3 szklanek mąki pszennej
250 gram margaryny
2 sztuki jajek
0,33 szklanek cukru pudru
5 gram octu spirytusowego
Kaloryczność: wysoka
Koszt: do 10 zł
Przygotowanie:

Posiekać wszystkie składniki, szybko zagnieść i schłodzić przez około 2 godziny w lodówce.
Po nadaniu pożądanej formy wkładamy ciasto do mocno nagrzanego piekarnika na 220-250 stopni i piec na złoty kolor.

Ciasto takie można wykorzystać na spód tortu, szarlotki, mazurka, sernika lub do wypieku babeczek i drobnych ciastek wykrawanych z rozwałkowanego ciasta. Jeśli ciasto ma służyć na spód do wypieku, należy je po włożeniu na blachę nakłuć widelcem w kilkunastu miejscach przed pieczeniem. Na zdjęciu przedstawiono ciastka wykrawane z rozwałkowanego ciasta.
@Jasia
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤