Fale Dunaju, Łaciaty placek

Przepis


Składniki:
(na 12 porcji- duża blaszka)

Ciasto:
300 g mąki pszennej
300 g cukru
6 jajek
250 g margaryny
cukier waniliowy, opakowanie 16 g
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2-3 łyżki kakao
3 łyżki mleka
słoik wiśni
Krem:
budyń waniliowy z cukrem-sypki, pojemność na pół litra mleka
1/2 mleka
100 g masła
2 łyżki cukru pudru

Polewa:
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady około 50 g
30-40 g masła
Dodatkowo potrzebne będą:
margaryna do posmarowania blaszki
bułka tarta do posypania blaszki
opcjonalnie zamiast powyższych papier do pieczenia
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤