Dyniowe drożdżówki z Nutellą i cynamonową kruszonką

Przepis


Składniki na około 10 sporych bułeczek:

2 i 1/4 szklanki mąki pszennej + około 1/4 szklanki do podsypywania
2 i 1/4 łyżeczki drożdży instant
2 łyżki drobnego cukru
1 – 1 i 1/2 łyżki przyprawy do dyni
1/4 łyżeczki soli
1/3 szklanki mleka
2 łyżki (około 30g) niesolonego masła
1/2 szklanki puree z dyni
1 duże jajko
Kruszonka:

1 łyżka niesolonego masła
1 – 2 łyżki drobnego cukru (w zależności od tego, jak słodką kruszonkę chcecie)
2 łyżki mąki pszennej
1/4 – 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu (do smaku, możecie pominąć)
Dodatkowo:

około 200g Nutelli
1 roztrzepane jajko do posmarowania bułeczek przed pieczeniem
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤