Puszysty biszkopt z papierówkami pod chrupiącą bezą

Przepis


Składniki:

BISZKOPT:

4 jaja

szczypta soli

100g cukru

90g mąki ziemniaczanej

30g mąki pszennej, tortowej typ 450

*jeśli nie macie mąki ziemniaczanej dodajcie 120g mąki tortowej

1 łyżeczka sody oczyszczonej (lub proszku do pieczenia)

1 łyżeczka octu jabłkowego (lub zwykłego)

po pół łyżeczki: imbiru, cynamonu i cukru z prawdziwą wanilią

3-4 dość duże papierówki

dodatkowo: sok z ćwiartki cytryn

masło i mąka do wysmarowania i oprószenia formy

MUS:

ok 0,5 kg papierówek

BEZA:

2 schłodzone białka , szczypta soli

ok 80g drobnego cukru

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka octu jabłkowego (lub zwykłego)

ciąg dalszy na blogu :)
@Julia
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤