Sernik z musem śliwkowym

Przepis


SKŁADNIKI: (forma ok 24x34 cm)
Spód ciasteczkowy:
250 g (1 op) ciastek Hitów lub 250 g ciastek kruchych kakaowych i 3 łyżki rozpuszczonego masła
Masa serowa:
1 kg twarogu (zmielonego lub z wiaderka)
1 i 1/2 szklanki cukru
3 łyżki mąki ziemniaczanej
5 jajek
skórka starta z 1/2 cytryny (można pominąć)
Mus śliwkowy:
800-900 g śliwek* (waga z pestkami)
1,5 łyżki żelatyny (ok 20g)
5-6 łyżek likieru amaretto /kokosowego (można zastąpić wodą)
600 g śmietanki kremówki 30%
2/3 szklanki cukru pudru
2-3 łyżki cukru z wanilią
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤