Szarlotka z budyniem

Przepis


2 budynie waniliowe
3 szklanki mąki
3 szklanki mleka
1 kg jabłek
1 jajko
2 żółtka
1 margaryna
3/4 szklanki cukru pudru
2 łyżki śmietany
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Z mąki,margaryny,żółtek,jajka,cukru,śmietany i proszku do pieczenia zagnieć ciasto.
Ciasto podziel na dwie części. Jedną zawiń w folię spożywczą i przełóż do lodówki,drugą część rozwałkuj i przełóż do blaszki do pieczenia.
Ugotuj budynie i odstaw na bok.
Jabłka obierz i pokrój w kostkę.
Przełóż na ciasto. Jabłka przykryj budyniem. Na wierzch zetrzyj schłodzone ciasto.
Piecz w 200 C przez ok 45 minut
@Michał
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤