TORT ZE SZPINAKIEM- LEŚNY MECH

Przepis


Ciasto:
Mąka pszenna-1,5 szklanki (200g)
Mąka ziemniaczana- 0,5 szklanki (80g)
Jajka- 3 sztuki (180g)
Proszek do pieczenia- 2 łyżeczki
Cukier- 1/2 szklanki (100g)
Olej- 1/2 szklanki (100ml)
Cukier waniliowy- 1,5 łyżeczki
Szpinak- 450g

Krem śmietanowy:
Mascarpone-250g
Śmietana kremówka-330 ml
Cukier puder - 1-2 łyżeczki
Mleko- 30ml
Żelatyna- 2 łyżeczki
Maliny- 400 g
Lub

Krem jogurtowy:
Jogurt grecki- 250 ml
Cukier puder- 5 łyżeczek (50g)
Mleko- 30ml
Żelatyna- 3 łyżeczki
Maliny- 400g
następna inspiracja ➤

Dołącz do naszej grupy facebookowej

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤