Jogurtowy torcik z czereśniami

Przepis


Składniki:
kilkanaście małych okrągłych biszkoptów
duży jogurt naturalny
2 galaretki truskawkowe
20-30 dag czereśni
mięta do dekoracji


Treść przepisu:

Galaretki rozpuścić w 1/2l gorącej wody, ostudzić. Czereśnie umyć pod bieżącą wodą, część wypestkować a resztę zostawić do dekoracji. Galaretkę wymieszać z jogurtem i wypestkowanymi czereśniami, odstawić do lodówki aby masa zaczęła tężeć. Tortownicę (18cm) wyłożyć folią. Na dnie ułożyć biszkopty i powoli zalewać tężejącą masą jogurtową. Należy uważać aby biszkopty nie wypłynęły na wierzch. Torcik odstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.
Zdjąć folię i udekorować pozostałymi czereśniami i listkami mięty. Można podawać z bitą śmietaną
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤