KOSTKA BRW-Black Red White

Przepis



SPÓD (forma 22x22cm)
300 g ciastek typu oreo
60 g masła
MASA MASCARPONE
200 g śmietany 36%
500 g serka mascarpone
szklanka cukru pudru
2 łyżki żelatyny
PONADTO
500 g truskawek
2 galaretki truskawkowe

PRZYGOTOWANIE:
Spód
Ciasteczka pokruszyć na drobne kawałeczki dodać masło i zmiksować do chwili aż ciasteczka wchłoną masło. Następnie przełożyć do formy i wyrównać spód. Wstawić do lodówki na 30 minut.
Masa mascarpone
Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklany goręcej wody odsawić do przestygnięcia.
Schłodzoną śmietankę ubić mikserem z cukrem pudrem. Gdy jest już ubita na sztywno cały czas miksując po łyżce dodajemy, mascarpone. Do masy serowej dodać ostudzoną żelatynę wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Na spód ciasteczkowy wyłożyć masę mascarpone i wyrównać, ponownie wstawić do lodówki.
Galaretkę rozpuścić w 3 szklankach wrzątku i odstawić do stężenia. Umyte oraz odszupułkowane truskawki ułożyć na masie mascarpone i zalać tężejącą galaretką. Przechowywać w lodówce.
500 g truskawek
2 galaretki truskawkowe
@Beata
następna inspiracja ➤

Dołącz do naszej grupy facebookowej

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤