paneer sandesh

Przepis


250 g paneer
garść truskawek
2 łyżki kremówki
2 łyżeczki stevi,możecie użyć miodu
1 zielone jabłko typu granny smith
sok z 1 pomarańczy
1/4 łyżki masła
3 goździki
2 laski cynamonu
3 główki kardamonu
garść płatków migdału
Masło przełóż do rondla i rozpuść. Dodaj sok z pomarańczy i przyprawy.
Zagotuj,dodaj jabłka. Zmniejsz ogień i przykryj pokrywką, Sok gotuj przez ok 8 minut.
Po tym czasie zdejmij pokrywkę i gotuj jeszcze przez chwilę do momentu aż większość soku odparuje. Zdejmij z ognia i wyjmij przyprawy. Dodaj truskawki i wymieszaj (kilka truskawek zostaw na wierzch zapiekanki)
Paneer rozgnieć widelcem,dodaj śmietankę,stevię i wymieszaj.
Do naczynia żaroodpornego/kokilek przełóż jabłka z truskawkami,na to wyłóż paneer. Na wierzchu ułóż truskawki i posyp migdałami.
Piecz w 220 C przez 20 minut.
@Michał
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤