Ciasto "Fiona"

Przepis


Biszkopt:
5 jajek
4 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
5 łyżek mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Masa Budyniowa:
250 ml prawdziwego soku malinowego
450 ml wody (sok i wodę 450 ml wody (sok i wodę można zastąpić 700 ml napoju o smaku malinowym i kolorze różowym)
2 budynie malinowe (bez cukru, po 40 g)
cukier (według uznania, jego ilość powinna być uzależniona od "słodkości" soku)
Masa Śmietanowa:
300 ml śmietanki kremówki 30% galaretka malinowa + 450 ml wody
fix do ubijania śmietany
2 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:
ok. 240 g delicji malinowych galaretka malinowa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤