Muffiny z jagodami i cytrynową nutką

Przepis


Kruszonka:

5 łyżek niesolonego masła, roztopionego (około 75g)
1/2 szklanki drobnego cukru
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki płatków owsianych (najlepiej górskich)
1/4 łyżeczki soli
Muffiny:

2 szklanki mąki pszennej
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
115g miękkiego niesolonego masła
1 szklanka drobnego cukru do wypieków
2 duże jajka
1/2 szklanki maślanki
skórka otarta z 1 cytryny
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
2 szklanki jagód lub borówek (mogą być mrożone)
Lukier (opcjonalnie):

1 szklanka cukru pudru
około 3 łyżek soku z cytryny
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤