Ciasto drożdżowe z rabarbarem i budyniową pianką

Przepis


Ciasto drożdżowe:
2 ,5 szklanki mąki pszennej
5 żółtek
3/4 szklanki mleka
30 gramów drożdży
4 kopiaste łyżki cukru
1 cukier waniliowy
1 kopiasta łyżka masła lub margaryny
szczypta soli

Nadzienie:
1 kg rabarbaru
5 łyżek cukru
1 kisiel żurawinowy

Pianka:
5 białek
3/4 szklanki cukru
1/3 szklanki oleju
szczypta soli
2 op budyniu waniliowego lub śmietankowego

Kruszonka:
100 gramów miękkiego masła ewentualnie margaryny
1 szklanka mąki pszennej
0,5 szklanki cukru
1 cukier waniliowy


Read more: http://ciastko-joli.blogspot.com/2015/05/ciasto-drozdzowe-z-rabarbarem-i.html#ixzz5luyiaZ8w
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤