Ciasto WZ-ka

Przepis


Składniki na biszkopt czekoladowy:
5 jajek ( osobno żółtka, osobno białka)
¾ szklanki drobnego cukru
150g miękkiego masła
½ szklanki mleka
1 ½ szklanki mąki pszennej
½ szklanki mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
3 łyżeczki ciemnego kakao
Składniki na krem:
500 ml śmietanki kremówki ( z lodówki)
½ szklanki cukru pudru
8 łyżeczek żelatyny
¼ szklanki wody do rozpuszenia żelatyny
2 łyżeczki cukru waniliowego
3 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego lub waniliowego ( typu Danio)
Polewa:
70g czekolady gorzkiej
70g czekolady mlecznej
100 ml śmietanka kremówka 30%
Dodatkowo:
dżem z czarnej porzeczki
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤