Bezglutenowe ciasteczka z kaszki ryżowej

Przepis


Krok 1

Piekarnik nastawiam na 200 stopni z termo obiegiem. Do miski wsypuję kaszkę, ksylitol i proszek. Dokładnie mieszam.


Krok 2

Dodaję kawałeczki zimnego masła i dokładnie wgniatam je w kaszkę.


Krok 3

Dodaję po odrobinie zimnej wody i całość nadal ugniatam mieszając. Konsystencja nadal będzie sypka, ale po zgnieceniu w dłoni pozostaje już plastyczne.


Krok 4

W dłoniach toczę kulkę i układam na silikonowej formie. Wkładam do piekarnika i zapiekam ok 7, 8 minut. Później zmniejszam temperaturę na 180 stopni i piekę do zrumienienia, ok 5-10 minut.


Krok 5

Układam na ręczniku papierowym, żeby „oddały” troszkę tłuszczu :)

składniki na www.ugotowani.tv
@Angelika
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤