Kilimandżaro z dynia i jabłkiem

Przepis



BISZKOPT :
6 jajek ( M )
3/4 szk cukru
2 łyżki ciemnego kakao
3 łyżki maki ziemniaczanej
3 łyżki maki koszalińskiej ( typ 500 )
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka wody
2 łyżki stopionej margaryny Kasia ( wystudzonej )

MASA DYNIOWO - JABŁKOWA :
500 g dyni ( waga po obraniu )
500 g jabłek ( waga po obraniu )
1 łyżka margaryny Kasia
2 galaretki cytrynowe
1/2 szk wody

MASA BUDYNIOWA :
2 żółtka
2 łyżki mąki koszalińskiej ( typ 500 )
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 l mleka 3,2 %
1/2 szk cukru pudru
250 g margaryny Kasia

POLEWA :
1/4 margaryny Kasia ( miękkiej )
3 łyżki mleka
2 czubate łyżki ciemnego kakao
1/3 szk cukru
1 łyżeczka żelatyny do deserów
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤