Tartaletki marchewkowe bez pieczenia

Przepis


Składniki na spód:

2 szklanki migdałów
1 szklanka śliwek suszonych
1 łyżka kakao

Składniki na masę marchewkową:

1 szklanka drobno startej marchewki
1/2 szklanki daktyli
2 łyżki wiórek kokosowych
1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
1 łyżeczka cynamonu


Przygotowanie:
1. Migdały należy namoczyć na kilka godzin w wodzie. Następnie zdjąć skórkę i zmielić/zblendować.
2. Dodajemy śliwki i kakao i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej, lepiącej się masy.
3. Wykładamy foremki i dobrze uciskamy palcami dno i boki.
4. Marchewkę blendujemy z daktylami, wiórkami, siemieniem i cynamonem. Następnie wypełniamy masą marchewkową wyłożone spody tartaletek.
5. Wystarczy schłodzić w lodówce kilka godzin i gotowe.
@Magdalena
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤