Torcik cytrynowy

Przepis


SKŁADNIKI: (na tortownicę 28 cm)
Spód cytrynowy:
4 jajka
4 łyż cukru
2 łyż cukru z wanilią
skórka otarta z 1 cytryny (sparzonej)
4 łyż mąki pszennej
1,5 łyżki budyniu śmietankowego/waniliowego (proszku budyniowego)
szczypta soli
Warstwa serowa:
1/2 kg sera twarogowego (z wiaderka)
2 galaretki cytrynowe
2 szkl wrzątku
500 ml śmietanki 30%
3-4 łyżki cukru pudru
Warstwa galaretki:
2 galaretki cytrynowe
2,5 szkl wrzątku
Warstwa śmietankowa:
500 ml śmietanki 30%
50 ml wrzątku
1 łyżka żelatyny (płaska)
5 łyżek cukru pudru
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤