Ciasto kapitańskie z ajerkoniakiem

Przepis


Biszkopt:
3 jajka,
150g mąki pszennej,
3/4 szklanki cukru,
łyżeczka proszku do pieczenia,
3 łyżki kakao,
5 łyżek wody,
5 łyżek oleju rzepakowego.

Masa ajerkoniakowa:

700ml mleka,
szklanka cukru,
3 żółtka,
2 i 1/2 czubatej łyżki mąki pszennej,
5 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej,
2 łyżki cukru waniliowego,
200g masła,
180ml ajerkoniaku.

Poncz

3 łyżeczki kawy,
2 łyżeczki cukru,
okrągłe biszkopty,
2 łyżki kakao.

Śmietanka:

500ml śmietanki 30%,
2 łyżki cukru pudru,
2 opak. śmietan-fix.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤