Tort Cud Malina

Przepis


SKŁADNIKI
Biszkopt:
6 jajek, w temperaturze pokojowej, rozmiar L
180 g cukru do wypieków, najlepiej drobnego (ok. ¾ szklanki)
145 g mąki pszennej (ok. ¾ szklanki)
60 g mąki ziemniaczanej (ok. ¼ szklanki)
szczypta soli


Makaroniki na bezie włoskiej*:
60 g + 60 g białek
150 g mielonych migdałów
150 g cukru pudru
150 g + 35 g cukru kryształ
50 ml wody
czerwony barwnik w proszku


Krem z malin:
300 g świeżych lub mrożonych malin
600 ml śmietany kremówki 36%
2 łyżki żelatyny
kilka łyżek cukru pudru


Poncz:
150 ml wody
3 łyżki wody różanej
sok z 1/2 cytryny
2 łyżeczki cukru


Bita śmietana do dekoracji:
150 ml kremówki
2 łyżki mascarpone
1-2 łyżki cukru pudru
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤