Szybkie pączki z ricotty

Przepis


SKŁADNIKI (około 60 pączusiów)

200g serka ricotta
2 jajka
75g mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cukru pudru
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
szczypta soli
olej do smażenia
cukier puder do posypania




PRZYGOTOWANIE
Ricottę miksujemy z jajkami na gładką masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder,cynamon, wanilię i sól. Znów miksujemy na gładko.

Na średnią patelnię wlewamy olej (ok. 2 cm wys.) i rozgrzewamy.
Zmniejszamy na średni ogień. Zaokrągloną łyżeczką kładziemy partiami ciasto na tłuszcz, zachowując odstępy, gdyż pączki puchną w trakcie smażenia. Smażymy z obu stron na złoto.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤