Znacie Ambasadora?
źródło inspiracji: http://zjemto.blox.pl/2015/01/Ciasto-Ambasador.ht…
Przepis
Biszkopt:
4 jajka
2/3 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki pszennej
3 płaskie łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
1 litr mleka
400 g miękkiego masła
7 łyżek cukru
2 budynie waniliowe z cukrem
2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
1 kopiasta łyżka mąki pszennej
3 żółtka
2 łyżki spirytusu
Dodatkowo do masy jasnej
puszka brzoskwiń w syropie (syrop odlać i zachować do nasączenia)
Dodatkowo do masy ciemnej
3 łyżki nutelli
100 g czekolady z orzechami
50 g rodzynek
skórka otarta z połowy sparzonej pomarańczy
Polewa;
100 ml śmietanki 30%
200 g nutelli (ok. 4 łyżek)
2 łyżki masła
Skomentuj inspiracje: