Znacie Ambasadora?

Przepis


Biszkopt:

4 jajka
2/3 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki pszennej
3 płaskie łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
1 litr mleka
400 g miękkiego masła
7 łyżek cukru
2 budynie waniliowe z cukrem
2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
1 kopiasta łyżka mąki pszennej
3 żółtka
2 łyżki spirytusu

Dodatkowo do masy jasnej

puszka brzoskwiń w syropie (syrop odlać i zachować do nasączenia)

Dodatkowo do masy ciemnej

3 łyżki nutelli
100 g czekolady z orzechami
50 g rodzynek
skórka otarta z połowy sparzonej pomarańczy

Polewa;

100 ml śmietanki 30%
200 g nutelli (ok. 4 łyżek)
2 łyżki masła
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤