Bezglutenowe kruche ciasteczka

Przepis


Składniki:
200g mąki ryżowej
50g mąki kukurydzianej
50g mąki ziemniaczanej
250g masła
125g cukru
125g mielonych migdałów
1 cukier waniliowy (lub 1 laska wanilii )
1 jajko
+cukier puder do posypania

Mieszamy ze sobą mąki, cukier, cukier waniliowy i mielone migdały. Dodajemy masło i jajko, i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części i formujemy dwa wałki. Owijamy papierem do pieczenia i wkładamy na godzinę do lodówki.
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C.
Po wyjęciu z lodówki, tniemy ciasto na kawałki i formujemy małe rogaliki. Kładziemy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok.15 minut (do zrumienienia).
Wyjmujemy, przekładamy na metalową kratkę, studzimy.
Oprószamy cukrem pudrem.
Smacznego! ;)
@Sylwia
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤