blok czekoladowy
źródło inspiracji: http://mouth-wateringeats.blogspot.com/2014/12/bl…
Przepis
Składniki (na małą keksówkę):
25 dag masła/ margaryny
0,5 szklanki wody
2 szklanki cukru
5-6 łyżek kakao
50 dag mleka w proszku
200 g herbatników
garść rodzynek, orzechów itp.
Herbatniki połamać.
Margarynę, wodę i cukier zagotować.
Kakao i mleko w proszku przesiać do miski i dokładnie wymieszać.
Margarynę z wodą i cukrem wlewać stopniowo do miski z mlekiem w proszku, mieszając.
Dodać bakalie i herbatniki, wymieszać.
Przełożyć do keksówki wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia.
Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce do wystygnięcia.
SMACZNEGO!
Skomentuj inspiracje: