Domowe krówki

Przepis


Składniki:
100 g cukru
200 ml śmietanki 30%
50 g masła
2 łyżeczki cukru waniliowego

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

Przygotowanie: Keksówkę o wymiarach 25x12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do garnka wkładamy wszystkie składniki. Podgrzewamy stopniowo, aż do momentu wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy 20-30 minut, aż masa mocno zgęstnieje. Często mieszamy, a pod koniec już cały czas, żeby masa się nie przypaliła. Przelewamy do keksówki, odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na 10 minut. Po tym czasie wyciągamy i kroimy na kawałki. Gotowe!

Posiekane krówki idealnie nadają się jako ozdoba ciast lub nadzienie do babeczek.

Po więcej inspirujących przepisów zapraszam na blog :)
@Dagmara
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤