Domowe krówki
źródło inspiracji: http://my-culinaryart.blogspot.com/2014/11/domowe…
Przepis
Składniki:
100 g cukru
200 ml śmietanki 30%
50 g masła
2 łyżeczki cukru waniliowego
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
Przygotowanie: Keksówkę o wymiarach 25x12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do garnka wkładamy wszystkie składniki. Podgrzewamy stopniowo, aż do momentu wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy 20-30 minut, aż masa mocno zgęstnieje. Często mieszamy, a pod koniec już cały czas, żeby masa się nie przypaliła. Przelewamy do keksówki, odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na 10 minut. Po tym czasie wyciągamy i kroimy na kawałki. Gotowe!
Posiekane krówki idealnie nadają się jako ozdoba ciast lub nadzienie do babeczek.
Po więcej inspirujących przepisów zapraszam na blog :)
@Dagmara
Skomentuj inspiracje: