Ciasto "Brzoskwiniowy sad"

Przepis


Składniki: ( blacha 34 x 25,5 cm z zaokrąglonymi rogami )

ciasto orzechowe

6 jajek
125 g cukru
100 g posiekanych orzechów włoskich
100 g mielonych orzechów włoskich
1 łyżka mąki tortowej
1 łyżka bułki tartej
2 połówki brzoskwiń ( z puszki brzoskwiń, która jest potrzebna do musu brzoskwiniowego )
masa

220 g miękkiego masła
700 ml mleka
3 żółtka
4/5 szklanki cukru
cukier wanilinowy ( 8 g )
5 łyżek mąki ziemniaczanej
2 i 1/2 łyżki mąki pszennej
75 ml likieru ( może być amaretto, baileys, lub kawowy, ja użyłam likieru tiramisu )
mus brzoskwiniowy

puszka brzoskwiń w syropie
1 galaretka brzoskwiniowa
ponadto

2 galaretki brzoskwiniowe ( lub pomarańczowe lub 1 brzoskwiniowa i 1 pomarańczowa )
280 g herbatników pełnoziarnistych
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤