Tort z malinami

Przepis


SKŁADNIKI
DLA WARSTWY BROWNIE:
3 1/3 uncji uniwersalnej mąki (3/4 filiżanki)
2 uncje niesłodzonego proszku kakaowego (2/3 szklanki)
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 uncje niesolonego masła
7 cukier puder 3/4 uncji (1 szklanka + 2 łyżki)
2 duże jajka w temperaturze pokojowej
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
NA MUS CZEKOLADOWY:
9 ml półsłodkiej czekolady drobno posiekanej
1 3/4 szklanki śmietany kremówki podzielony użytku
Szczypta soli
2 łyżeczki niesmakowanej żelatyny w proszku
2 łyżki wody
DLA MALINOWEGO MUSU:
1 1/2 szklanki malin świeżych
9 uncji białej czekolady drobno posiekanej
1 1/2 szklanki ciężkiego kremowego użycia
Szczypta soli
2 łyżeczki niesmakowanej żelatyny w proszku
2 łyżki wody
Różowa kolorystyka żywności (opcjonalnie)
W PRZYPADKU MUSU WANILIOWEGO:
9 uncji białej czekolady drobno posiekanej
1 1/2 szklanki ciężkiego kremowego użycia
4 łyżki miodu
Szczypta soli
2 łyżeczki sproszkowanej żelatyny bez smaku
2 łyżki wody
2 łyżeczki pasty z fasoli waniliowej (może zastąpić ekstrakt waniliowy)
SKOŃCZYĆ:
Półsłodka czekolada o masie 4 uncje drobno posiekana
4 g kremu ciężkiego
1 pint maliny świeże
Czekoladowe loki lub inne ozdoby
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤