Idealny czekoladowy krem maślany do tortów i babeczek

Przepis


* przepis ze „Złotej księgi czekolady” wydawnictwa Olesiejuk

Składniki:

250g miękkiego, niesolonego masła
450g cukru pudru, przesianego
150g ciemnego kakao
150ml mleka w temperaturze pokojowej
Wykonanie:

Masło umieść w misie miksera i miksuj, aż będzie jasne i puszyste. Zmniejsz obroty i, cały czas miksując, dodawaj stopniowo przesiany cukier puder.

Po dodaniu całego cukru, zwiększ obroty miksera i miksuj tak przez około 3 – 4 minuty. Wsyp do masy maślanej kakao i ucieraj dalej na średnich obrotach miksera, dodając po trochu mleko. W razie potrzeby co jakiś czas zdejmuj masę ze ścianek miksera szpatułką, by upewnić się, że masa będzie jednolita.

Gdy już wszystkie składniki się połączą, zwiększ ponownie obroty miksera i ucieraj masę jeszcze przez około minutę, aż będzie gładka i kremowa.

Smacznego :)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤