Ciasto Cassis

Przepis


Składniki:
Biszkopt czekoladowy
5 jajek
3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków
2/3 szklanki mąki tortowej
1/3 szklanki kakao
50 g startej gorzkiej czekolady
Beza
4 białka
200 g drobnego cukru do wypieków
1 kopiasta łyżka kakao
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka octu
Krem
500 g śmietanki 30 %
500 g serka mascarpone
4 łyżki cukru pudru
Ponadto
2 małe słoiczki konfitury z czarnej porzeczki ( po 250 g )
poncz ( 3/4 szklanki wody + 2 łyżeczki cukru + 4 łyżki likieru z czarnej porzeczki Cassis ) ewentualnie można zastąpić sokiem z czarnej porzeczki połączonym z czystą wódką.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤