Piernik z musem dyniowo-gruszkowym i praliną migdałową

Przepis


CIASTO PIERNIKOWE:

3 szklanki mąki tortowej
1 szklanka cukru
3 jajka wielkość L
1 szklanka oleju
2 łyżeczki sody
1 słoiczek dżemu (użyłam truskawkowego)
2 łyżki kakao
1 łyżeczka przyprawy do piernika

MUS DYNIOWO-GRUSZKOWY:
1kg dyni
2 duże gruszki
2 galaretki morelowe
300g cukru

PRALINA MIGDAŁOWA:
100g migdałów ze skórką
2 łyżki wody
60g cukru

MASA JOGURTOWO-PRALINOWA:
400g jogurtu greckiego
2 szklanki cukru pudru
1 kostka masła 200g
pralina migdałowa
1 galaretka cytrynowa
200ml wody
200g śmietanki kremówki 36%
POLEWA CZEKOLADOWA:
100g czekolady gorzkiej
100g czekolady mlecznej
3 łyżki oleju

następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤