Orzechowa pychotka

Przepis


ciasto orzechowe

130 g orzechów włoskich
350 g mąki pszennej tortowej
4 żółtka
230 g zimnego masła
1/2 szklanki cukru pudru
cukier wanilinowy
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
beza

4 białka
1 szklanka cukru pudru
1 łyżka maki ziemniaczanej
krem

2 szklanki mleka
2 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki maki pszennej
4 łyżki cukru
cukier wanilinowy
200 g miękkiego masła
3 łyżki likieru amaretto (opcjonalnie)
ponadto:

1 kg lekko kwaśnych jabłek
2 łyżki cukru
sok i skórka otarta z 1/2 pomarańczy
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤