SERNIK NA ZIMNO Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ;

Przepis


Spód;
200g - herbatników
5 kostek - gorzkiej czekolady
1 łyżka - masła

Herbatniki kruszymy dodajemy roztopioną czekoladę i masło i mieszamy aż do uzyskania masy ( można w robocie ) ( można też użyć ciastek czekoladowych skruszonych i połączonych z masłem ) układamy do okrągłej foremki ale jeśli nie macie to można do szklanki

Masa;
300g -twarogu białego
50g -cukru pudru
1 łyżeczka - cukru wanilinowego
1 łyżka- żelatyny
40ml- wrzątku
3 łyżki - mleka
200ml - śmietany 30%
2 łyżki - śmietany 18%
1 tabliczka -białej czekolady

Twaróg, cukier puder, cukier wanilinowy, śmietanę 18% i białą czekoladę wkładamy no miksera z ostrzami i miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie żelatynę roztapiamy w wodzie gdy już się rozpuści i ochłodzi dodajemy do masy i dokładnie łączymy. Ubijamy śmietanę 30 % i delikatnie łączymy z masą. Masę wlewamy do foremek lub szklanek i wkładamy do lodówki na około 20 min.

@Bożena
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤