Ciasto kapitańskie

Przepis


biszkopt

3 duże jajka (lub 4 rozmiar M)
3/4 szklanki cukru
5 łyżek oleju
5 łyżek wody
niepełna szklanka mąki pszennej (150 g)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 płaskie łyżki kakao
masa ajerkoniakowa

700 ml mleka
1 szkl. cukru
1/2 opakowania cukru wanilinowego
2 i 1/2 łyżki mąki pszennej
5 łyżek mąki ziemniaczanej
3 żółtka
200 g miękkiego masła
180 ml likieru "Adwokat"
bita śmietana

500 ml śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
2 śmietan-fixy
ponadto

małe opakowanie okrągłych biszkopcików
2 łyżki kakao
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤