SERNIK PRZEKŁADANY Z POLEWĄ I KOKOSEM

Przepis


Ciasto - składniki:
4 szklanki mąki pszennej
10 dag smalcu
10 dag margaryny
4 jaja
1 szklanka cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
kwaśna śmietana,(tyle ile zabierze ciasto)
szczypta soli


Mąkę z tłuszczem posiekać, dodać cukier roztrzepany z jajami, proszek do pieczenia, sól, wyrobić ciasto, wstawić do lodówki na 1/2 godz. Ciasto podzielić na 3 części i upiec oddzielnie na złoty kolor w tem 180C przez 15-20 minut.


Masa serowa - składniki:
1 kg zmielonego sera
2 łyżki mąki ziemniaczanej lub 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
1/2 szk mleka
3 jaja
1 szk cukru kryształu
15 dag masła
1 cukier waniliowy
Do sera dodać masło, jaja, cukier, cukier waniliowy, dobrze wymieszać, podgrzewać ciągle mieszając, aż masa będzie lejąca. Następnie dodać roztrzepaną w mleku mąkę lub budyń, wymieszać i zagotować. Masą przekładać placki, a wierzch ozdobić polewą i kokosem.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤