Ciasto marchewkowe z malinami

Przepis


SKŁADNIKI:

2 szklanki mąki
1 1/2 szklanki cukru
2 szklanki utartej marchwi
1 1/4 szklanki oleju
4 jajka
2 łyżeczki sody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 duża łyżeczka cynamonu

maliny 120 g
serek naturalny 200 g
cukier puder 1 łyżka

PRZYGOTOWANIE:

Do miski wbić jajka, miksować dodając partiami cukier. Następnie dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cynamon oraz sodę. Nadal miksować dodając stopniowo olej. Na końcu dodać dwie szklanki startej marchewki. – można zatrzeć na średnich oczkach.
Przelać do wysmarowanej tortownicy lub na blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika 170 stopni 70 minut.
Po upieczeniu wyciągnąć z blaszki do ostudzenia. Z wierzchu wysmarować serkiem kremowym, ja dałam o smaku naturalnym i udekorować malinami. Przed podaniem posypać z wierzchu cukrem pudrem. Smacznego:)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤