Muffiny jabłkowe pod owsianą kruszonką
źródło inspiracji: http://brunetkawkuchni.com
Przepis
Składniki na 12 – 14 muffinek (w zależności od ilości jabłek w każdej):
2 średniej wielkości jajka
1/2 szklanki maślanki (możecie zastąpić jogurtem naturalnym lub kefirem)
1/4 szklanki oleju
1/2 szklanki brązowego cukru (jeśli użyjecie kwaśnych jabłek, warto dać 3/4)
1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
około 2 – 3 duże jabłka
Na kruszonkę:
30g bardzo miękkiego (lub roztopionego) masła
1/4 szklanki płatków owsianych górskich
1/4 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki brązowego cukru (dajcie 1/4 szklanki więcej, jeśli wolicie słodszą kruszonkę)
Skomentuj inspiracje: