ucierane ciasto z jagodami ( z olejem)

Przepis


1 pełna po brzegi i 0,5 szklanki mąki pszennej tortowej
0,5 szklanki oleju
3 jaja
3/4 szklanki cukru
2 kopiaste łyżki cukru waniliowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
dodatkowo:
1,5 szklanki jagód
cukier puder do posypania

Całe jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej, sól, wszystko razem zmiksować na najwyższych obrotach do połączenia składników.
Kwadratową blaszkę o boku 22 cm lub tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, posypać jagodami, piec około 55 minut w temperaturze 180 stopni, do "suchego patyczka".


Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤