Przekładaniec budyniowy z truskawkami

Przepis


SKŁADNIKI

*przepis na blaszkę 25x25cm

Kakaowe ciasto:

-5 białek
-1 żółtko (4 pozostałe odkłądamy do masy)
-1,5 szkl mąki pszennej (szklanka 250ml)
-3/4 szkl cukru
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-8 łyżek oleju
-8 łyżek wody
-1,5 łyżki kakao

MASA BUDYNIOWA

-5,5 szkl mleka (szkl 250ml)
-4 żółtka
-cukier waniliowy
-250g masła lub margaryny
-1 szkl cukru
-3/4 szkl mąki pszennej
-2 budynie śmietankowe po 40g bez cukru

DODATKOWO

-400g truskawek
-2 galaretki truskawkowe
-750ml wrzątku
-herbatniki kakaowe
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤