Tort migdałowy z masą budyniową

Przepis


BISZKOPT MIGDAŁOWY

5 jajek
3/4 szklanki cukru
10 dag mąki pszennej tortowej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
8 dag migdałów (bez skórek i zmielonych)
1/2 łyżeczki aromatu migdałowego
barwnik żółty (opcjonalnie)

5 łyżeczek likieru amaretto o smaku migdałowym
3 łyżeczki przegotowanej, letniej wody
MASA BUDYNIOWA

2 szklanki mleka
2 budynie śmietankowe (każdy po 35 g)
3 łyżki cukru (4 dag)
10 dag migdałów (bez skórek i zmielonych)
20 dag masła
2 łyżki likieru amaretto
30g cukru pudru
DEKORACJA

4 dag wiórków kokosowych
1,2 dag płatków migdałowych
16 całych migdałów (obranych ze skórki)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤