Makowiec z brzoskwiniami i bezą z gotowej masy makowej

Przepis


Makowiec z brzoskwiniami i bezą z gotowej masy makowej
Składniki:
Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej:
130g masła
260g mąki pszennej (użyłam tortowej)
120g cukru
2 jajka + 2 żółtka
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa makowa:
850g-900g gotowej masy makowej z puszki
4 żółtka
1 puszka połówek brzoskwiń w syropie
2/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki pszennej
3-4 krople aromatu migdałowego
Beza:
6 białek
1 szklanka cukru
2/3 szklanki zmielonych migdałów
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤