Ciasto Czekotruskawkowe, czyli dużo czekolady i frużelina owocowa.

Przepis


Składniki na biszkopt:

6 jaj
1 szklanka mąki pszennej tortowej
1 szklanka drobnego cukru
2 duże łyżki kakao

0,5 l śmietany kremówki 30 lub 36 %
żelatyna spożywcza – 4 łyżeczki na 1/4 szklanki wody
2 łyżki dobrego kakao
cukier puder – 4 łyżki
Frużelina truskawkowa:

Składniki:
80 dag czerwonych, dojrzałych i słodziutkich truskawek
sok wyciśnięty z 1 cytryny
2 łyżki mąki ziemniaczanej (rozpuszczone w 100 ml zimnej wody)
2 łyżki żelatyny namoczonej w 1/4 szklanki zimnej wody
cukier – pół szklanki lub więcej w zależności od słodyczy truskawek.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤