pianka malinowa

Przepis


300 - 350 gramów malin
300 gramów jogurtu naturalnego
3 łyżki cukru pudru
1 łyżka żelatyny ( z małą górką)
do dekoracji odrobina bitej śmietanki


Maliny miksujemy blenderem, przecieramy przez gęste sitko.
Żelatynę rozprowadzamy dokładnie w 3 łyżkach wrzącej wody, schładzamy do temperatury pokojowej.
Jogurt ucieramy z cukrem, dodajemy przecier malinowy, mieszamy dokładnie ( w tym momencie możemy spróbować czy dana ilość cukru jest dla nas wystarczająca).
Do żelatyny dodajemy łyżkę masy malinowej, mieszamy, całość wlewamy do malin z jogurtem, miksujemy na najwyższych obrotach, przekładamy do foremek lub pucharków. Następnie wstawiamy do lodówki do stężenia.
Podajemy z kleksem bitej śmietanki, sosem owocowym lub po prostu z owocami.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤