Najlepsze muffiny z borówkami (7 składników)

Przepis


SKŁADNIKI
► mąka pszenna [250 g / 2 szklanki o pojemności 250 ml, mąka nałożona ,,luźno” łyżką]
► proszek do pieczenia [2 płaskie łyżeczki]
► cukier [200 g / 1 szklanka]
► jajka [2 sztuki]
► olej o neutralnym smaku [65 g / 1/3 szklanki]
► maślanka [180 g / 3/4 szklanki]
► świeże borówki amerykańskie [ok. 200 g / 1,5 szklanki]

Dodatkowo:
► sól [1/2 łyżeczki]
► cukier waniliowy [1 łyżka]

Na kruszonkę (opcjonalnie):
► masło [50 g / 1/4 kostki]
► cukier [50 g / 1/4 szklanki]
► mąka [100 g]
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤