Drożdżowy wieniec wielkanocny ze szpinakiem i bakaliami

Przepis


Ciasto:

250 g mąki pszennej
25 g drożdży (świeże) + 1 łyżka mąki + 1 łyżka cukru
50 ml wody lub mleka roślinnego
50 ml oleju (użyłam rzepakowego)
150 g szpinaku mrożonego (świeżego potrzeba ok. 300 g)
40 g cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
szczypta kurkumy
Nadzienie:

50 g orzechów (użyłam włoskich)
30 g wiórków kokosowych
20 g rodzynek
3 łyżki kakao (najlepiej świeżo zmielonego, polecam ze sklepu ymt24.pl, tutaj link: https://ymt24.pl/kakao-ziarno-250g-vivio
3 łyżki cukru
4 łyżki mleka roślinnego lub wody
2 łyżki oleju
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤