Kostka czekoladowo truskawkowa

Przepis


Ciasto:

1 szkl. mleka
1 tabliczka gorzkiej czekolady
2 jajka
2/3 szkl. cukru
1/2 szkl. oleju
1 szkl. śmietany 18%
2 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody

Masa budyniowa:

1/2 l mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego
2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią lub opakowanie cukru wanilinowego
1/4 szkl. cukru
200 g masła

Masa owocowa:

1 galaretka truskawkowa
2 łyżki żelatyny
0,5 l truskawek świeżych lub mrożonych
200-250 ml wody


następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤