Ciasto Jamajka

Przepis


Składniki (blaszka 23/33) :
biszkopt:
jajka 5 szt,
cukier 1 szklanka,
mąka pszenna 1 szklanka,
kakao 2 łyżki,
budyń czekoladowy 1 szt,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,

krem:
śmietanka 30% 600 ml,
serek waniliowy homogenizowany 150 g,
cukier puder 4 łyżki,
żelatyna 3 łyżeczki,

dodatkowo:
banany 1 kg,
galaretki cytrynowe 3 szt,
cytryna 1 szt,
dżem z czarnej porzeczki 1 mały słoik,
woda 4,5 szklanki,
czekolada mleczna 50 g,

do nasączenia:
woda 0,5 szklanki,
cukier waniliowy 0,5 opakowania,
sok z cytryny 1 łyżka,
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤