Tort chałwowo - waniliowy z frużeliną malinową

Przepis


Biszkopt
5 jajek
100 g mąki tortowej
35 g mąki ziemniaczanej
2 łyżki ciemnego kakao
160 g cukru
szczypta soli
Krem chałwowy
600 ml śmietany kremówki
350 g czekolady mlecznej
350 g chałwy waniliowej
250 g mascarpone
Krem waniliowy
250 ml śmietany kremówki
150 g mascarpone
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Frużelina malinowa
300 g malin
80 g cukru
1½ łyżeczki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki żelatyny
Krem do tynkowania tortu
250 ml śmietany kremówki
150 g mascarpone
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Nasączenie
250 ml wody mineralnej
2 łyżki cukru
2-3 łyżki soku z cytryny
Ganache
100 g czekolady gorzkiej
100 g śmietany kremówki
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤