Wspaniały tort orzechowy z kremem michałkowym

Przepis


SKŁADNIKI

*tortownica 21cm

CIASTO ORZECHOWE

-4 jajka
-3/4szkl cukru (szklanka 250ml)
-1 szkl zmielonych drobno orzechów włoskich
-1 szklanka + 1 łyżka mąki tortowej
-2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
-8 łyżek wody
-8 łyżek oleju
-pół łyżeczki kakao dla koloru

ROLADA

blaszka 25x25
-3 jajka
-1 łyżka kakao
-3 łyżki cukru
-0,5 szkl mąki

KREM

-1 litr mleka
-3 jajka
-0,5 szkl cukru
-2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g
-2 łyżki mąki
-300g masła lub margaryny
-250g Michałków zmielonych

PONCZ

-0,5 szkl wody
-4 łyżki wódki
-2 łyżki soku z cytryny

DODATKOWO

-kilka Michałków do dekoracji
-zmielone orzechy do dekoracji
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤